Macartouille schotel

4
1 uur-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Snijd de boter in blokjes. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei, zout en bakpoeder met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vulling Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng er de spekblokjes, drie vierde van de kaas en de oregano door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel de rode uien. Snijd de uien, courgette en aubergine in plakken van circa 5 millimeter dik. Verwarm een grillpan. Halveer de kerstomaten. Besprenkel de groente met olie en gril ze circa 2 minuten om en om. Macartouilleschotel Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een stenen bakvorm in. Verdeel circa 1,5 centimeter macaroni over de bodem. Verdeel een laag uien, aubergine-, courgetteplakken en kerstomaten over de macaroni. Verdeel hier weer een laag macaroni en groente over en vul zo de bakvorm. Bestrooi met de rest van de kaas en druk het geheel goed aan. Rol het deeg uit, snijd een lange strook van het deeg en druk deze tegen de rand van de bakvorm. Zo kun je makkelijker de rest van deeg aandrukken. Bekleed de bakvorm met de rest van het deeg. Snijd de randen af, rol opnieuw uit en steek er een vormpjes uit voor de versiering. Steek met een steker een gat in het deeg, dit is een schoorsteentje om de stoom te laten ontsnappen. Versier de bovenkant met de rest van het deeg en bestrijk met het eidooiermengsel. Bak de macartouilleschotel in circa 40 minuten goudbruin.

Macartouille schotel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept