Zoete uien-vijgentaartjesVerwarm de oven voor op 200 ºC. Pel en snipper de uien. Snijd de vijgen zo fijn mogelijk. Meng in een kom de uien, vijgen en de abrikozenjam en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kluts het ei los in een kom. Leg de plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de plakken bladerdeeg met het ei. Beleg de plakken bladerdeeg met het uien-vijgenmengsel. Laat de randen vrij. Verbrokkel de geitenkaas boven de bladerdeegplakjes. Bak de taartjes in de oven in circa 15 minuten krokant en goudbruin. Tijm-krieltjesVerhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes rondom in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Ris de tijm. Voeg toe aan de pan en bak nog circa 4 minuten mee. Breng de krieltjes op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. SaladeHalveer de cherrytomaten. Meng in een kom de rucola, cherrytomaten en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel tijmkrieltjes en de salade over borden. Serveer met een zoete uien-vijgentaartje.
Zoete uien-vijgentaartjes is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Provencaalse Vijgentaartjes Met Vijgencoulis En Lavendelijs