Speklappen in BBQ-saus met maïskolven

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Cayenne-aardappelsVerwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in grove blokjes. Snijd de courgette in grove blokjes. Verdeel de aardappels en de courgette over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappels en courgette met een scheutje olijfolie, bestrooi de aardappels en courgette met de cayennepeper en een beetje zout. Hussel alles goed door en bak de aardappels en de courgette in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Maïskolven Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de buitenste schutbladeren van de maïskolven, snijd de maiskolven in vieren en kook de maïskolven in circa 20 minuten gaar. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Giet de maiskolven af en doe ze terug in de pan. Laat de boter op de maïskolven smelten en voeg de bosui toe. Breng de maïskolven en de bosui op smaak met een beetje zout en peper.  Snijd de maïskolven door vieren. Speklappen in BBQ-sausHalveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en rode peper circa 2 minuten. Voeg de balsamicoazijn, tomatenketchup, komijn, een scheutje water en de basterdsuiker toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus op laag vuur circa 10 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met een beetje versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een pan. Halveer de speklappen en bak ze om en om in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Schenk de BBQ-saus bij de speklappen en breng aan de kook. Laat het geheel circa 4 minuten, op laag vuur, pruttelen.  ServerenVerdeel de aardappels, maïskolven en de speklappen over de borden.

Speklappen in BBQ-saus met maïskolven is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ingepakte maiskolf
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige maïskolven
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept