CourgetterolletjesSchaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Verwarm een grillpan en gril de courgettes om en om in circa 6 minuten gaar. Meng de harissa met een flinke scheut olie en smeer de courgetteplakken in. Leg de roomkaasbolletjes aan het begin van de plak en rol de courgettes op tot strakke rolletjes. KikkererwtensaladeVerwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten en walnoten circa 5 minuten op middelhoog vuur. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Snijd de gegrilde paprika in repen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten snijd de paprika’s in kleine blokjes. Meng de kikkererwten met de noten, de paprika’s, ras el hanout, azijn en een flinke scheut olijfolie extra vierge. Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof in dikke repen. Meng de witlof door de kikkererwtensalade. Turks brood Snijd het Turks brood in plakken. Besmeer met de resterende roomkaasbolletjes. ServerenVerdeel de witlof-kikkererwtensalade over borden en leg hier de courgetterolletjes op.Serveer met het brood.
Arabische salade met courgetterolletjes is een recept van 24Kitchen