NasiBreng een pan met water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen. Snijd de ham in blokjes. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de knoflook, ketoembar en de kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de prei, ham en de rijst toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg de taugé toe en bak circa 1 minuut. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper. ShiitakeVerwijder de harde onderkant van de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in grove stukken. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de shiitakes in circa 5 minuten gaar. Schenk de sojasaus erbij en warm nog circa 3 minuten goed door. Snijd de bosui in dunne ringen. Bak de helft van de bosuitjes kort mee met de shiitakes. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. ServerenVerdeel de nasi en de shiitakes over de borden. Garneer met de resterende bosuitjes. Tip: kook de rijst het liefst een dag van tevoren. De rijst is makkelijker en beter te bakken als deze koud is.