Karamel Breng de suiker met de honing aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en breng samen met de room en boter aan de kook. Giet de kokende room, al roerende, op de karamel en breng opnieuw aan de kook tot 114 ºC. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Giet de karamel in een met bakpapier beklede en ingevette ondiepe vorm en laat afkoelen totdat deze hard is geworden. Dit duurt ongeveer een dag. Haal de karamel uit de vorm en leg op een vel eetpapier. Snijd de karamel in kleine blokjes van 1 bij 2 centimeter. Chocolade tableren Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren ondergrond. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Choco-toffees Haal de karamels door de getableerde chocolade en laat ze uitharden op bakpapier. Wikkel de choco-toffees in een cellofaanpapiertjes.