Schuim Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop de eiwitten los in een vetvrije kom/bekken in de keukenmachine (kan ook met de handmixer of met de hand). Voeg beetje bij beetje de suiker toe tot er een egaal wit schuim ontstaat. Lepel het eiwit in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit 2 spiralen van circa 20 centimeter doorsnede op een bakplaat bekleed met bakpapier. Begin hierbij van binnenuit. Laat het schuim circa 3 uur in de oven drogen. Biscuit Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter. Klop in een vetvrije kom met de mixer de eiwitten en de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop met een garde de eidooiers met de rest van de suiker au bain-marie schuimig. Meng de geklopte eidooiers door het geklopte eiwit en spatel de bloem en de gesmolten boter erdoor. Vet de springvorm in en leg er bakpapier in. Schenk het beslag in de twee springvormen en bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de biscuit uit de vormen en laat afkoelen. Vulling Klop de slagroom met de suiker stijf. Besprenkel het afgekoelde biscuit met een scheut aardbeienlikeur en besmeer met de aardbeienjam. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten en smeer vervolgens over de schuimplakken. Haal de kroontjes van de aardbeien. Verdeel de aardbeien over de eerste plak biscuit en bedek met de slagroom. Leg er een plak schuim op, verdeel er aardbeien over en dek af met slagroom. Leg hierop de tweede plak biscuit en herhaal het geheel. Italiaans schuim Breng in een pan het water en suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het Italiaans schuim in een spuitzak met een plat spuitmondje en spuit de zij- en bovenkant van de taart op. Snijd de rest van de aardbeien in stukjes en leg ze op de taart.
Aardbeien-slagroomtaart is een recept van 24Kitchen