RucolastamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk en de boter. Roer de rucola door de puree en breng op smaak met de mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Rode uienchutneyPel en snijd de uien in ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.Voeg de appel en de suiker toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de azijn en het water erbij en breng aan de kook. Kook in circa 5 minuten tot het een beetje stroperig is. Zet het vuur uit en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. OesterzwammenVerhit een scheutje olie in een pan. Scheur de oesterzwammen in stukken. Bak de oesterzwammen op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en peper. ServerenVerdeel de stamppot over de borden. Verdeel de oesterzwammen om de stamppot heen. Schep een flinke lepel rode uienchutney op de stamppot.
Rucolastamppot met rode uienchutney is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bavette met cranberry-uienchutney en blauwekaaspuree