Kipkerrie-aardappelgebakjes

6
2 uur-
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kipkerrie-aardappelgebakjes Boen de aardappels schoon. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels circa 30 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze uitwasemen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng het water, melk, boter, kerriepoeder en zout aan de kook en voeg in één keer de bloem toe. Roer de bloem gaar tot deze begint te “zweten”, haal de pan van het vuur en spatel één voor één de eieren erdoor. Snijd de ananas en de gerookte kip in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng het beslag met de bieslook (houd een beetje apart om te garneren), kip en de ananas. Halveer de aardappels, hol ze uit met een parisienneboor en vul met kipkerrievulling. Verdeel de aardappels over een ovenschaal. Bak de aardappels circa 30 minuten in de oven. Hollandaisesaus Klop de eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig en gaar. Smelt de boter. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe. Serveer de Hollandaisesaus bij de kipkerrie-aardappelgebakjes. Garneer met de gesneden bieslook.

Kipkerrie-aardappelgebakjes is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde paprika's met kaassaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Goudeerlijk broodje kipkerrie
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Exotische kipkerrie
30 min-
Bekijk recept
Kipkerrie in bladerdeeg
75 min
Bekijk recept
Pasta-kipkerrie
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept