Polpette al limone

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Polpette al limoneVerhit een scheutje olie in een koekenpan. Meng het gehakt met het ei en een beetje zout en versgemalen peper in een kom. Vorm 8 ballen van het mengsel en bak de ballen circa 10 minuten op laag vuur. Verhit de boter in een kleine pan, voeg de bloem toe en roer circa 2 minuten door met een spatel. Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat circa 5 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Voeg de Parmezaanse kaas, rasp van de citroenschil en het sap van een halve citroen toe aan de saus en breng op smaak  met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de resterende citroen in vieren.  Spinazie en doperwtenPel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook circa 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie en doperwten toe en bak circa 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met een beetje zout. ServerenVerdeel de fusilli en de spinazie, doperwten en de gehaktballen over de borden. Lepel de saus erover.

Polpette al limone is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scaloppine al limone - Kalfsschnitzels met citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen)
30 min-
Bekijk recept
Pasta al limone
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta al limone met Italiaans schuim en basilicum-citroensiroop
45 min- Nagerecht
Bekijk recept

Casarecce al sugo con polpette verdi (pasta met tomatensaus en groene aardappelballetjes)
45 min-
Bekijk recept
Polpette
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal Surprise (polpette Sorpresa)
10-20 min -
Bekijk recept
Polpette Di Riso Ripiene ( Italiaanse Rijstballetjes )
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept