Week de satéprikkers in een glas water. Marinade Snijd de varkenshaas in blokjes. Meng de varkenshaas, appelsap en de witte wijnazijn in een kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat de varkenshaas in de koelkast circa 10 minuten marineren. Avocado-hüttenkäsesaladeMaak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd het groen van de radijsjes en halveer de radijsjes. Snijd de dille fijn. Meng de avocado’s met de bosui, radijsjes, dille en de hüttenkäse. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep op elke cracker drie eetlepels salade en leg er een toefje tuinkers op. Zoete BBQ-spiesVerwarm de grillpan voor. Schil de appel en snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes ter grootte van de varkenshaas. Pel en snijd de ui in parten. Haal de varkenshaas uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Spies de varkenshaas, appel en rode ui om en om aan de satéprikkers. Smeer de spiesjes in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de spiesjes in circa 8 minuten rondom gaar. ServerenVerdeel de appel-varkenshaasspiesjes en de crackers met avocado-hüttenkäsesalade over borden. Serveer met de resterende salade. Tip: De spiesjes kun je ook op de BBQ grillen. Gril de spiesjes op een hete barbecue in circa 8 minuten rondom gaar.
Zoete BBQ-spies met avocado-hüttenkäsesalade is een recept van 24Kitchen