Schuimbloemen Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor en schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit 6 doppen in een bloemmotief op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het overgebleven schuim in 3 delen. Spatel door de één deel bietenpoeder en door één deel het tarwegraspoeder en door het laatste deel de cacaopoeder. Spuit in het midden van de bloemen een rode kern. Steek een satéstokje in de bloem en spuit met het groene schuim blaadjes. Spuit staafjes cacaoschuim, ongeveer 8 banen van 14 centimeter, dit is voor de zijkant van de taart. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven. Harde wenerdeeg Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg.Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit en steek er een cirkel van 20 centimeter uit. Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 12 minuten goudbruin en gaar.Biscuit Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Klop de eieren met de suiker luchtig. Zeef de bloem in twee gedeeltes boven de eieren en spatel de bloem erdoor. Spatel de boter erdoor. Strijk het beslag gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het biscuit in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar en laat het afkoelen.Limoencrème Breng de melk met de suiker aan de kook. Meng het limoensap met de eidooiers en roer de bloem erdoor. Giet de kokende melk op de eidooiers en kook circa 1 minuut door. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de limoencrème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter luchtig met de poedersuiker. Meng de limoencrème erdoor. Smeer de limoencrème over de plak biscuit. Snijd de biscuitplak in lange banen van 6 centimeter lang. Rol de banen op tot een spiraal en leg deze in een taartring op de gebakken plak harde wenerdeeg. Laat circa 5 minuten opstijven in de koelkast. Besmeer de zijkant van de taart met de rest van de limoencrème en druk de schuimstaafjes er tegen aan.Houtmarsepein Kneed de marsepein met het tarwegraspoeder goed door tot de marsepein egaal groen is. Rol de marsepein uit tot 2 millimeter dik.Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.Giet een beetje chocolade aan de bovenkant van de uitgerolde plak marsepein. Strijk met de houtnerfkam de chocolade uit tot een houtnerf.Laat de chocolade uitharden. Steek er een cirkel uit ter grootte van de opgerolde biscuit. Leg de marsepein met de houtnerfkant naar oven op de taart. Garneer met de schuimbloemen. Bestuif het schuim met cacaopoeder.
Anita Witziers zomerse boomstamtaart is een recept van 24Kitchen