Koude meloensoep met garnalen

4
15 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Steek met de meloenboor bolletjes uit de meloen (ongeveer 5 per bord). Meng de bolletjes met een scheut olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper. Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast.Schraap met een lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenschil en schep in een kom. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Voeg de peper, het sap van een sinaasappel en de Griekse yoghurt toe en pureer met de blender tot een gladde soep.Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin. Pluk en snijd de basilicum in reepjes.Schep de soep in borden. Verdeel de meloenbolletjes, Hollandse garnalen, pompoenpitten en de basilicum erover en garneer met een paar druppels olijfolie.

Koude meloensoep met garnalen is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept