Gegrilde kip met grapefruitsalade

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.Snijd de schil van de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de overgebleven grapefruit. Snijd de kip in dunne plakken en lege deze in het grapefruitsap. Laat circa 10 minuten, afgedekt in de koelkast, marineren. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Pluk en snijd de dragon fijn. Meng de mosterd met de balsamicoazijn, dragon, rode peper en olijfolie. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.Pluk de Romeinse sla en meng samen met de rucola en de partjes grapefruit door de dressing.Haal de kip uit het grapefruitsap, dep droog met keukenpapier en gril om en om gaar.Verdeel de salade over borden en leg er de kip op. Bestrooi met de amandelen. TIP: je kunt de kip natuurlijk ook gewoon bakken in een koekenpan of grillen in een grillpan.

Gegrilde kip met grapefruitsalade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Coquilles met frisse grapefruitsalade
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode-grapefruitsalade met gerookte vis
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlof-grapefruitsalade
Bekijk recept
Witlof-grapefruitsalade
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept