Gepofte aardappel met crème fraîche Boen de aardappels schoon. Leg de aardappels met een scheutje water en een beetje zout in een glazen kom en leg er een bord op. Zet in de magnetron en laat in circa 9 minuten op 900 watt garen. Snijd de bieslook fijn en meng met de crème fraîche. Snijd de aardappels vlak voor het serveren open en schep een lepel crème fraîche in de aardappels. BBQ-spiesPel en snijd de uien in vieren. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes. Snijd de braadworsten in plakken. Spies de braadworst, ui, paprika’s en de champignons om en om aan de satéprikkers. Snijd de groente die overblijven fijn en voeg ze zo meteen toe aan de barbecuesaus. Besprenkel de spiesjes met olie en bestrooi met een beetje zout en peper. Verwarm de grillpan en gril de spiesen om en om in circa 10 minuten gaar. BBQ-sausPel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en het kerriepoeder circa 2 minuten. Roer de ketchup, ketjap manis en het water erdoor. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de overgebleven groente van de spiesen toe aan de saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper. ServerenVerdeel de aardappels en BBQ-spiesjes over de borden. Lepel de BBQ-saus over de spiesjes.
BBQ-spies met gepofte aardappel is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree