BasilicumpureeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pluk de blaadjes basilicum. Voeg een scheut olijfolie extra vierge toe en pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk en een klontje boter en breng op smaak met een beetje zout. Roer de basilicumpasta door de puree. Zalm in amandelenHak de amandelen grof en strooi op een bord. Strooi de bloem op een bord. Klop de eieren in een diep bord los met een beetje zout. Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken. Wentel de zalm door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door de amandelen. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de zalm in de koekenpan om en om in circa 4 minuten gaar. Groene aspergesBreng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd circa 1,5 centimeter van de houterige onderkant van de asperge af. Kook de asperges in circa 5 minuten beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze koud en laat ze uitlekken. ServerenVerdeel de basilicumpuree over de borden en leg daar een stukje zalmfilet op. Serveer met de groene asperges.
Zalm in amandelen met basilicumpuree is een recept van 24Kitchen