Deeg Kook de rozijnen op laag vuur circa 15 minuten in water en laat ze uitlekken. Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Schep de volkorenbloem en de bloem op het aanrecht. Maak een kuiltje in de bloem, schenk daar de melk met gist in en strooi het zout over de rand. Kneed de boter, het ei en de suiker met de melk in het kuiltje door elkaar en meng er beetje bij beetje de bloem door. Voeg de uitgelekte rozijnen toe en kneed tot een soepele deegbal. Rol het deeg uit tot een pil en verdeel de pil in 6 gelijke deegballen. Rol elke deegbal uit tot een pil en rol deze tot een spiralen. Steek de uiteindes van de spiralen naar binnen in de spiraal. Verdeel de porties over een met bakpapier beklede bakplaat. Vet het plasticfolie in met olie. Dek het deeg af met ingevet plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de koffiekoeken in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Banketbakkersroom Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten. Laat de banketbakkersroom afkoelen en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Snijd de koffiekoeken in de lengte open. Spuit een spiraal banketbakkersroom op de bodem en leg de bovenkant erop. Afdeklaag Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de koeken ermee.
Koffiekoeken met gele room is een recept van 24Kitchen