Romige courgettesoep met muntPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep circa 10 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met versgemalen peper. Pluk en snijd de blaadjes munt in repen. Belegde ciabattaSnijd de ciabatta over de lengte in plakken. Snijd de radijsjes in vieren. Halveer de plakken gerookte zalm. Meng de crème fraîche met de geraspte mierikswortel. Besmeer de plakken ciabatta met de helft van de mierikswortel-crème fraîche en verdeel daar de radijs en de gerookte zalm over. Leg er als laatste een toefje tuinkers op. Serveren Verdeel de soep over een diep bord of een soepkom. Schep in het midden van de soep een lepel mierikswortel-crème fraîche en bestrooi met munt. Serveer het belegde brood erbij. Tip: je kunt de soep ook van tevoren maken en koud serveren.
Romige courgettesoep met munt is een recept van 24Kitchen