Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Verhit een scheut olie in een (soep)pan en bak de ui, knoflook en paprika circa 3 minuten. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in repen. Snijd de tomaten in blokjes Voeg de aardappels, venkel, harissa, ras el hanout, water, tomaten en het bouillonblokje toe aan de pan. Roer door en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd de koolvisfilet in blokjes. Voeg de koolvis en de garnalen toe aan de pan en laat nog circa 5 minuten garen. Bak de focaccia volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de focaccia in plakken en serveer bij de soep.
Goed gevulde Tunesische vissoep is een recept van 24Kitchen