Zachte zoete appels met haringSchil de appels, snijd ze doormidden en snijd het klokhuis eruit. Zet de appels in een pan en schenk het appelsap erbij. Schenk er nog zoveel water bij tot de appels onderstaan. Breng de appels met de deksel op de pan aan de kook en kook ze circa 5 minuten tot ze zacht maar nog wel heel zijn. Haal de appels uit het vocht en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de bieten in blokjes. Snijd de staartjes van de haring en snijd de haring in blokjes Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Meng de bietjes met de mayonaise, haring, Amsterdamse uitjes en de peterselie. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de haringsalade over de appelhelften. (bewaar de salade) Snijd de onderkant van de little gem en haal de blaadjes los. Fries roggebroodBestrijk de plakjes roggebrood, op twee na, met crème fraîche, bestrooi met peper, besprenkel met honing. Maak twee stapels van de besmeerde plakken en eindig met de niet besmeerde plak roggebrood. Snijd beide stapels voorzichtig in plakken. ServerenLeg de blaadjes little gem in een ster op borden. Zet de appels erop en schep er eventueel nog wat salade bij. Serveer het roggebrood erbij.
Zachte zoete appels met haring is een recept van 24Kitchen