Notenbodem Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de pecannoten in de oven in circa 8 minuten goudbruin. Snijd de gedroogde abrikozen en de pecannoten in stukjes. Breng de boter met de honing en de rietsuiker aan de kook en meng met de pecannoten, gekonfijte sinaasappelschil en de abrikozen. Verdeel de bodem over een met cellofaanpapier beklede taartring. Appelvulling Week de gelatine in koud water. Schil de appel, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appel met de suiker en het kaneelpoeder circa 10 minuten tot de appel zacht is. Pureer de appel met het bakvocht en los de geweekte gelatine erin op. Verdeel de appelvulling in een klein, rond vormpje en vries circa 1 uur in. Appelbavarois Week de gelatine in koud water. Breng een kwart van de appelsap aan de kook en los er de geweekte gelatine in op en voeg de rest van de appelsap toe. Koel af op ijswater tot de appelsap dikker wordt. Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte en spatel door de appelsap. Halveer de limoen en breng de bavarois op smaak met sap van een halve limoen. Giet de helft van de bavarois op de notenbodem, druk de geleiachtige appelvulling erin en vul verder met de rest van de bavarois. Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast. Garnering Smelt voor getableerde pure chocolade de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de pure chocolade in een cornetje en spuit op een vel cellofaan, muzieknoten en laat deze circa 5 minuten uitharden. Tableer de witte chocolade net als de pure chocolade. Strijk de witte chocolade over de gestolde muzieknoten en laat uitharden. Haal de taart uit de vorm en verwijder het cellofaanpapier. Meng een derde van de marsepein met het cacaopoeder. Rol de donkere marsepein dun uit en snijd er met een sjabloon een ‘soul sister’ uit. Rol de witte marsepein ook uit en snijd een plak uit ter grootte van de taart. Leg de witte plak marsepein op de taart met de ‘soul sister’ daar boven op. Druk met een letterstempel of de achterkant van de vorm er de naam Soul Cake in. Bestrijk de letters met cacaopoeder. Breek de chocoladegarnering en zet aan de zijkant van de taart.
Edsilia’s sweet soul cake is een recept van 24Kitchen