Bladerdeegbakjes Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg half ontdooien, steek er met de grote kartelsteker rondjes uit en prik ze in met een vork. Steek, met de kleinere kartelsteker, rondjes uit de helft van het uitgestoken bladerdeeg. Meng de eidooier en de room met elkaar en bestrijk de grote rondjes met ei-roommengsel. Druk er de dubbel uitgestoken bladerdeegrondjes op. Bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel en bak de bladerdeegrondjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Coating Smelt de witte chocolade au bain-marie en kwast de binnenkant van de bladerdeegbakjes in. Yoghurtmousse Week de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Meng de yoghurt met de poedersuiker. Knijp de gelatine uit, los met aanhangend water op in een pan en meng door de yoghurt. Halveer de limoen en pers het sap uit één helft. Voeg het sap toe aan het yoghurt-gelatinemengsel, meng vervolgens door de resterende yoghurt en spatel de opgeslagen room erdoor. Laat de mousse in een kom minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Roer door elkaar en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een laag mousse in de bladerdeegbakjes. Meloen Verwijder de pitjes uit de meloensoorten. Boor met een parisienneboor bolletjes uit de meloen en verdeel over de yoghurtmousse. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de meloenbolletjes ermee. Garneer met takjes munt.
Frisse meloengebakjes met yoghurtmousse is een recept van 24Kitchen