Verwarm de oven voor op 200 °C. TomatensausPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en kook de saus circa 7 minuten op een middelhoog vuur. Aubergine uit de ovenVerwarm een grillpan voor. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van circa 1 centimeter dik en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Gril de plakken aubergine om en om circa 4 minuten. Snijd de gegrilde aubergine in blokjes van circa twee centimeter. Schenk de tomatensaus in een ovenschaal en schep de aubergine erbij. Scheur de basilicum blaadjes klein. Voeg de bolletjes mozzarella en de basilicum toe en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Zet in de oven en bak circa 15 minuten tot de kaas gesmolten is. Knapperige spaghettiKook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking. Snijd de korstjes van de boterhammen. Hak de boterhammen heel fijn tot er broodkruim ontstaat. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het broodkruim circa 3 minuten tot het goudbruin kleurt. Voeg de peterselie (houd een eetlepel peterselie achter voor de garnering) en de resterende knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de spaghetti toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de spaghetti over de borden en schep de aubergine uit de oven erover.
Aubergine uit de oven met knapperige spaghetti is een recept van 24Kitchen