Balletjes in honingpindasaus met peultjessalade

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

EiermieKook de eiermie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Balletjes in honingpindasausKluts het ei in een grote kom en meng het gehakt en de paneermeel erdoor.  Breng op smaak met een beetje zout en peper. Maak de handen vochtig en rol het gehakt tot balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit het klontje boter in een diepe pan en bak de balletjes rondom goudbruin in circa 8 minuten. Meng in een pan de pindakaas, honing en het water. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus en schenk bij de balletjes.  Laat de balletjes op laag vuur met de deksel op de pan in circa 5 minuten gaar koken. Wentel de balletjes goed door de pindasaus. PeultjessaladeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de harde draden van de peultjes. Kook de peultjes circa 3 minuten. Voeg de taugé toe en warm even goed door. Giet af en spoel koud. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de schil van de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en snijd de mango in reepjes. Meng in een grote kom de peultjes, taugé, rode ui, mango en de sesamolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper. ServerenVerdeel de mie en de peultjessalade over borden. Schep de gehaktballetjes in pindasaus op de mie.

Balletjes in honingpindasaus met peultjessalade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalmfilet met sesamzaad
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige spinazierisotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Honey chickenwings met peultjessalade
30 min-
Bekijk recept
Peultjessalade met gemarineerde zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept