Spannende stamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en pel de knoflook. Kook de aardappels met de knoflook in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af. Pureer de aardappels fijn met de pureestamper en maak smeuïg met een scheut olijfolie. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Hak de noten grof met een mes. Snijd de uiteindes van de peper en rol de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes. Halveer de prei, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringetjes. Snijd de andijvie in dunne repen Meng de hazelnoten, rode peper, prei en de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper. Warm de stamppot op laag vuur goed door. Snijd de kaas in blokjes en roer net voor het opscheppen door de stamppot. SliptongVerhit een scheut olie in een koekenpan. Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bak ze in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de boter toe en draai de sliptongen om. Bak deze kant in circa 3 minuten goudbruin. Halveer de citroen en knijp het sap uit boven de sliptongen. Warm circa 1 minuut door. ServerenVerdeel de stamppot over borden en leg de sliptongen erop.
Frisse sliptong met spannende stamppot is een recept van 24Kitchen