Bloemkoolsoep Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie en bak de uien op laag vuur circa 5 minuten. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de uien. Bak de bloemkool circa 3 minuten mee, voeg het water toe en breng op smaak met een beetje zout. Kook de soep gaar in circa 10 minuten. Pureer de soep met de staafmixer. Verhit een laag olijfolie in een koekenpan. Bak de pijnboompitjes in circa 2 minuten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel en pers of rasp de knoflook uit en roer door de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en het sap van een citroen. Serveer de soep in kommen. Schep in iedere kom een aantal lepels knoflookyoghurt (maak een mooie ronde swirl in de soep, maar roer het er niet door). Schep er een lepel tahina over. Verdeel over iedere kom wat pijnboompitjes met aanhangende olie en bestrooi met pul biber. Bloemkoolcouscous Verhit een laag milde olijfolie in een koekenpan en bak de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bewaar de olie. Hak de pijnboompitjes grof. Halveer de bloemkool en rasp grof (het wordt nu een soort fijne couscous). Meng de bloemkool met het rasp en sap van de citroenen, frisgroene olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en wat van de olie van de pijnboompitjes. Meng vlak het serveren de pijnboompitjes erdoor.
Arabische bloemkoolsoep en bloemkoolcouscous met pijnboompitjes is een recept van 24Kitchen