Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden. Pel en hak de knoflook heel fijn. Meng in een ovenschaal de knoflook met de rasp van de citroen en een flinke scheut olijfolie. Snijd de makrelen tot op de graat aan beide kanten een aantal keer in. Wentel de makrelen in de ovenschaal door de knoflook-citroenolie. Rooster de makrelen in 8-10 minuten gaar op de barbecue. Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het brood krokant. Pluk de sla en halveer de cherrytomaatjes. Meng de sla met de tomaatjes, Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de salade en de makreel over borden en schep de croutons over de salade. TIP: Je kunt de makrelen ook garen in de oven, 8–10 minuten op 220 ºC
Makreel van de barbecue is een recept van 24Kitchen