Steek de kolen van de barbecue aan en laat hem goed heet worden. Week de satéprikkers in water. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Pel en snijd de ui in iets kleinere blokjes dan de paprika’s. Maak de champignons schoon en halveer, indien nodig, de grote champignons. Snijd, indien nodig, het vel van de zalmfilet en snijd de zalm in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Rijg de zalm en de groente om en om aan de satéprikkers en eindig met een champignon. Gril de zalmspiesen op de barbecue om en om gaar in circa 8 minuten. Snijd de mozzarella in stukjes. Pluk de basilicum. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in stukjes. Meng de mozzarella, basilicum, avocado en eventueel overgebleven groente van de spiesen met elkaar, roer er een scheut olijfolie door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveer de salade met de spiesen. TIP: Je kunt de spiesen ook grillen in een grillpan, dit duurt alleen wel iets langer.