Pel en snipper de sjalot. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg de aardappel toe en bak kort mee. Ris de tijm boven de pan en schenk de bouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook en gaar hierin de aardappelblokjes in circa 5 minuten. Voeg de doperwten toe en kook op laag vuur circa 2 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper. Bak de plakken Parmaham in een koekenpan op laag vuur krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Pluk en snijd de munt in reepjes. Meng de crème fraîche met de munt, rasp en pers de limoen erboven en breng op smaak met versgemalen peper. Schep de soep in borden, schep er een eetlepel munt- crème fraîche in en leg de Parmaham erop.
Doperwtensoep met munt-crème fraîche is een recept van 24Kitchen