Maan-en-sterrenkoekjes

18
2 uur-
Nagerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Harde wenerdeeg Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, vanillemerg en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dikte. Steek er een (halve)maan en sterren uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koeken afkoelen. Kraters Maal de rijstcrisps met het maanzaad fijn in de keukenmachine. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng door de gemalen rijstcrisps en leg met een eetlepel hoopjes op de maan. Druk een kuiltje in het hoopje tot een soort krater. Zet de koek circa 5 minuten in de koelkast. Sinaasappelchocolade Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng met het sinaasappelsap en de kurkuma. Smeer een laagje sinaasappelchocolade over de sterrenkoekjes en zet ze circa 15 minuten in de koelkast of 5 minuten vriezer.

Maan-en-sterrenkoekjes is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleespasteitjes
40 min Snack
Bekijk recept
Pastechi uit Curaçao gebakken in olie
2 uur-
Bekijk recept
Ravioli met groene asperges
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept