OvenfrietVerwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in dikke frieten. Kook de frieten circa 5 minuten, giet ze af en stoom ze droog. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de frietjes in de oven in circa 25 minuten krokant en gaar. Gegrilde forel Bestrijk de forelfilets met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de helft van de citroen in dunne plakken, (bewaar de rest van de citroen). Pluk en snijd de blaadjes dille fijn. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de plakken citroen, dille en bieslook over de helft van de forelfilets. Leg hier de andere forelfilet op. Scheur 8 stukken aluminiumfolie af en rol ze tot rolletjes. Vouw per stapeltje forelfilets twee rolletjes om de vis en rol de uiteindes aan elkaar vast. Verwarm een grillpan voor en gril de forel om en om circa 6 minuten gaar. Frisse rauwkostSnijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Snijd de radijsjes in vieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Meng in een grote kom het sap van een halve citroen, yoghurt en de mosterd. Roer de bloemkool, radijs, bosuitjes en de waterkers door de dressing en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verdeel de ovenfriet, frisse rauwkost, gegrilde forel en de plakken citroen over borden.Tip: Je kunt de forel ook op de barbecue bereiden. Gril de forelfilets om en om in circa 6 minuten gaar op een hete barbecue.
Gegrilde forel met frisse rauwkost is een recept van 24Kitchen