Soto ajam

4
15 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Soto ajamHalveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de rode peper, kurkuma en de gemberpoeder circa 2 minuten. Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg de Chinese kool toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk het water erbij en roer de bouillonblokjes erdoor. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken. Snijd de kipfilet in dunne repen. Voeg de kipfilet de laatste 5 minuten van de kooktijd toe. Snijd de bosui in dunne ringen. Roer de bosui en de taugé door de soto ajam, warm nog even door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje ketjap manis. EierenBreng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel ze koud. Pel en halveer de eieren. ServerenVerdeel de mihoen over soepkommen/soepborden. Schenk de soep over de mihoen en leg de eieren erin.

Soto ajam is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam (Indonesische kippensoep)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept