Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kippendijenstoof met gegrilde paprikaPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de kipbraadsticks van het bot af en daarna in blokjes. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Schep de kippendijen in de braadpan en schenk de wijn erbij. Breng het geheel aan de kook. Voeg de tomatenblokjes en de gegrilde paprika’s toe en laat op laag vuur, met deksel op de pan, circa 20 minuten stoven. Voeg circa de laatste 3 minuten de doperwten toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en het sap van een halve citroen. Pluk en snijd de peterselie fijn. BimiBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de bimi in circa 5 minuten gaar. Giet de bimi af en schep terug in de pan. Breng de bimi op smaak met het rasp van de citroenschil, een scheutje olijfolie extra vierge en een beetje zout en versgemalen peper. ServerenVerdeel de kippendijenstoof over borden en serveer de bimi erbij.
Kippendijenstoof met gegrilde paprika is een recept van 24Kitchen