Sinaasappeldressing Halveer en pers de sinaasappels en limoen uit. Schenk het citrussap in een pan en laat samen met het anijsdestillaat en honing in circa 10 minuten tot licht stroperig inkoken. Laat kort afkoelen. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kruidenfilodeeg Verwarm de oven voor op 150 ºC. Leg het filodeeg uit. Splits het ei, klopt het eiwit los en bestrijk het filodeeg met het eiwit. Pluk de kervel en strooi over de helft van de plakken. Breng op smaak met een beetje zeezout. Bedek vervolgens met de overige ingestreken plakken. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Bak het filodeeg in de oven in circa 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen en breek in grove schotsen. Salade Snijd de peer op een mandoline in de lengte in dunne plakken en leg ze in de sinaasappeldressing. Snijd de topjes van de venkel en bewaar voor de garnering. Schaaf de venkelknol flinterdun op de mandoline. Maak even aan met wat olijfolie. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd de avocado in dunne repen. Verbrokkel de geitenkaas in kleine delen en kleur ze goudbruin met de gasbrander. Let op: leg altijd een bord of bakplaat onder de geitenkaas om je aanrecht te beschermen. Pluk de Hollandse kropsla en frisée. Serveren Leg de sla in het midden van het bord. Maak aan met een beetje dressing. Verdeel de peer, venkel en geitenkaas over het bord. Breng op smaak met versgemalen peper, strooi de venkelpluimpjes erover en bedruip met de resterende dressing. Steek de filodeegschotsen ertussen.
Salade van geitenkaas met peer, sinaasappeldressing en kruidenfilodeeg is een recept van 24Kitchen