Hazelnoot-financiersbodem Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt voor de beurre noisette de boter in de pan tot hij lichtbruin van kleur wordt en naar nootjes ruikt. Laat circa 2 minuten afkoelen. Maal de hazelnoten met poedersuiker en de bloem tot een fijn poeder. Roer de eiwitten los met de abrikozenjam en meng door het notenpoeder. Voeg de lauwe beurre noisette en de hazelnootlikeur toe en meng goed door. Vet de taartpan in en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag erin. Bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Honing-lavendelcrème Breng in een pan de melk, de honing en de lavendel aan de kook. Roer de eidooiers met de bloem glad. Giet de melk door een zeef op het eimengsel en roer goed door. Schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de honing-lavendelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Giet de honing-lavendelcrème op een plaat, dek af met plasticfolie en laat afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de honing-lavendelcrème toe aan de luchtige boter en roer goed door. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een spiraalvorm op de hazelnoot-financiersbodem. Garnering Hak de pistache fijn. Verdeel de frambozen over de taart, besprenkel met honing en garneer met de gehakte pistache, honingraad en een takje lavendel.
Honing-lavendeltaart met frambozen is een recept van 24Kitchen