Aziatische Hollandse asperges

4
15 min-
-
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Aziatische Hollandse aspergesSchil en snijd de gember fijn. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges.Snijd de asperges in stukken van circa 1 cm. Halveer de peultjes in de lengte. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de asperges en de helft van de gember circa 5 minuten. Voeg de peultjes, sesamzaadjes en de taugé toe en bak circa 2 minuten mee.Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper. Wasabi-sojasausHalveer de limoen. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de resterende gember circa 1 minuut. Voeg het sap van de limoen, de kookroom en sojasaus toe en laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met de wasabi. Zalmfilets Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar. ServerenVerdeel de rijst en de Aziatische Hollandse asperges over de borden. Leg er een stukje zalm op en lepel er een beetje saus overheen.

Aziatische Hollandse asperges is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Noedels met varkensvlees met Aziatische kruiden
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aziatische wokgroente met ananas en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept