AardappelsBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche. Snijd de bieslook fijn. Roer de bieslook en de mosterd door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper. PaksoiPers de sinaasappels uit en breng het sap met de honing aan de kook. Laat circa 8 minuten inkoken tot een siroop. Breng op smaak met een beetje zout en laat de siroop een beetje afkoelen. Snijd het vel van de zalm en snijd de zalm in grove blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de zalm in circa 5 minuten gaar. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Snijd de paksoi fijn. Meng in een kom de zalm, paprika’s, cherrytomaatjes, paksoi en de sinaasappelsiroop. Breng op smaak met een beetje zout en peper. ServerenVerdeel de smeuïge aardappelpuree over borden en schep de paksoi-zalmsalade er bovenop.
Paksoi-zalmsalade met smeuïge aardappelpuree is een recept van 24Kitchen