AardappelpureeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. SpinaziePel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de nootmuskaat circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in circa 6 minuten rul. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de appel van het klokhuis af in plakken en vervolgens in reepjes. Voeg de spinazie, venkel, paprika en de appel toe en bak circa 4 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Friszoete spinazie-ovenschotelVerwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het spinaziemengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree over de spinazie en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Friszoete spinazie-ovenschotel is een recept van 24Kitchen