Kabeljauw Verwarm de olie in een pannetje circa 1 minuut op hoog vuur. (De olie begint te dansen). Voeg de specerijen en de dragon toe, zet het vuur uit en laat de olie circa 10 minuten afkoelen. Leg de kabeljauwfilets erin en laat circa 30 minuten marineren. Verwarm een koekenpan. Haal de kabeljauw uit de olie en laat uitlekken. Bak de filets circa 4 minuten op de velkant op middelhoog vuur. Draai de filets om en voeg de boter toe. Draai het vuur laag en bak nogmaals circa 4 minuten. Bedruip de filets geregeld met de boter. Tuinbonen Dop de tuinbonen. Blancheer de bonen circa 3 minuten in kokend water met zout. Spoel af met koud water en dop de bonen nogmaals. Pel en snipper ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit een pan met een scheutje olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de ham en tuinbonen toe en bak ze circa 3 minuten mee. Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer Serveer de kabeljauw op de tuinbonen en breng eventueel op smaak met orange pepper. TIP: De orange pepper kun je ook makkelijk zelf maken: Haal met een dunschiller de schil van een sinaasappel. Hak een chilipeper grof. Schil 2 centimeter gember en snijd deze in plakjes. Laat dit circa 2 uur drogen op 70 ºC in de oven. Draai dit in een kleine mixer fijn met 2 eetlepels peperkorrels en 3 eetlepels grof zeezout. Zo maak je je eigen orange pepper.
Gebakken tuinbonen met kabeljauw is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree