Gemarineerd rood fruit Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de port met het vanillestokje, vanillemerg, steranijs, suiker, kaneelstokjes en de helft van de citroentijm aan de kook. Roer het aardappelzetmeel door de rode portsaus tot er een dikke saus ontstaat en laat circa 20 minuten op laag vuur trekken. Breng op smaak met de lime pepper en laat dit even trekken. Maak het fruit, indien nodig, schoon en laat circa 20 minuten marineren in de portsaus. Citrus crème fraîche Rasp de schil van de sinaasappel en limoen en meng met het sap van de sinaasappel door de crème fraîche. Basilicumsiroop Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Pluk de basilicumblaadjes en blancheer circa 1 minuut in een pan met kokend water en laat goed uitlekken. Blender de basilicumblaadjes met de suikersiroop tot een mooie groene siroop. Serveren Pluk de resterende citroentijm. Serveer het gemarineerde rood fruit in een diep bord. Breng eventueel nog wat extra op smaak met de lime pepper. Schep de citrus crème fraîche erop en schenk er wat basilicumsiroop over. Garneer met wat geplukte citroentijm. TIP: Je kunt ook zelf limepeper maken: Hak hiervoor een serehstengel fijn. Haal met een dunschiller de schil van een limoen. Meng de sereh en citroen met 1 theelepel kurkuma. Droog dit in circa 6 uur in een oven op circa 60 ºC. Meng dit met 2 eetlepels zout, 1 eetlepel zwarte peperkorrels en 1 theelepel korianderkorrels. Schenk dit mengsel in een peper of zoutmolen en dan heb je jezelf gemaakte limepepper.
Gemarineerd rood fruit met basilicumsiroop en citrus crème fraîche is een recept van 24Kitchen