Gevulde sinaasappels Boen de sinaasappels schoon, halveer ze en pers ze uit. Snijd met een mesje het resterende vruchtvlees uit de schillen en bewaar deze. Zeef het sinaasappelsap en giet in een pan. Voeg het water, suiker, maïzena, rasp van een citroen en de cacao-chili specerijen toe. Verwarm al roerende op laag vuur tot tegen het kookpunt. Vul de schillen met het warme sap. Serveer lauwwarm of laat afkoelen en zet het dan een paar uur in de koelkast voor een koude variant. Gezoete stervruchten Was de stervruchten en dep ze droog. Snijd ze in plakken van circa een halve centimeter. Smelt de suiker met een scheutje water in een pan. Kook circa 4 minuten tot het licht stroperig wordt. Leg de stervruchten dakpansgewijs in de pan. Laat het op laag vuur circa 10 minuten koken, zonder te roeren, tot de vruchten zacht zijn. Je kunt eventueel het vocht vervolgens nog extra inkoken in een andere pan tot een siroop. Serveer Serveer de gevulde sinaasappels en stervruchten met citroensorbet. Garneer de sinaasappel met wat kokosrasp. Je kunt het bord verder nog decoreren met bijvoorbeeld cacao-chili specerijen op het ijs en/of wat rasp van een limoen over het bord. TIP: je kunt ook zelf cacao-chili specerijen maken: Meng 1 theelepel chili flakes met 20 gram geraspte chocolade. Voeg hier een mespuntje paprikapoeder en kaneel aan toe. Halveer een vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng een kwart merg door de specerijen mix. Dan heb je je eigen cacao-chili-specerijen.
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië is een recept van 24Kitchen