Carne e patate

4
2 uur-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van circa 2 centimeter en wentel ze door de bloem. Verhit een scheutje olie om in te bakken en een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees in circa 5 minuten rondom bruin. Schil en snijd de bospeen in kleine blokjes. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verhit olie in een braadpan en bak de ui, knoflook, bospeen en bleekselderij circa 5 minuten. Schep het vlees in de braadpan en schenk de wijn erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat circa 2 minuten inkoken. Ris de oregano, voeg samen met de passata toe aan de pan en laat circa 3 minuten koken. Zet het vuur laag en laat de stoofschotel met deksel op de pan circa 1 uur stoven. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de pan en schenk het water erbij, laat op laag vuur en met de deksel op de pan circa 45 minuten stoven. Roer af en toe door. Voeg wanneer het te droog wordt wat extra water toe.  Breng het geheel op smaak met versgemalen peper. Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Bestrooi de carne e patate met de peterselie. SaladePluk de blaadjes sla en meng met azijn en olijfolie. 

Carne e patate is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met kalfsoester
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept