RijstKook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Tempé marinerenSnijd de tempé in dunne reepjes. Meng in een kom de tempé met de ketjap manis en laat afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten in de koelkast marineren. Aziatische aspergesaladeBreng een pan met water en zout aan de kook. Snijd circa 2 cm van het onderste gedeelte van de asperges af. Snijd de asperges in gelijke stukken. Kook de asperges in circa 2 minuten beetgaar. Voeg de taugé toe, breng aan de kook en giet de asperges en taugé gelijk af. Spoel koud met water. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Meng in een kom de asperges, taugé, bosuitjes, paprika’s, sesamolie, een scheutje zonnebloemolie en het sap van de sinaasappel. Beng de salade op smaak met een beetje zout en peper. Tempé bakkenLaat de tempé uitlekken en bewaar de ketjap. Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de tempé in circa 6 minuten rondom krokant en goudbruin en schenk de bewaarde ketjap erbij. ServerenVerdeel de rijst, Aziatische aspergesalade en de tempé over borden.
Aziatische aspergesalade is een recept van 24Kitchen