Bereiden:Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar 100 ml van het kookvocht voor de groene ricotta. Gebakken salamiVerwijder indien nodig het vel van de salami en snijd de salami in plakken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de salami om en om in circa 4 minuten krokant. Halveer de cherrytomaten, voeg toe aan de salami en bak circa 2 minuten mee. Groene ricottaBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de doperwten en tuinbonen circa 3 minuten. Giet de doperwten en tuinbonen af. Schep de ricotta in een kom en rasp de pecorino erboven. Voeg de doperwten, tuinbonen, ricotta, pecorino, rucola en het bewaarde pastawater toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper. Roer de saus door de pasta. Serveren Verdeel de pasta met groene ricotta over de borden. Verdeel daar de plakken salami en cherrytomaten over.
Pipe rigate met gebakken salami en groene ricotta is een recept van 24Kitchen