Zomerse couscoussalades: couscous met arganolie en citrusfruit & couscous met frambozen, passievrucht en granaatappel.

4
45 min-
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Couscous met framboos, passievrucht en granaatappel Stoom de couscous in een stoomoven of driemaal in een couscoussière of stoompan. Laat afkoelen en meng er een scheut fruitige olijfolie door. Halveer de granaatappel. Hou een helft boven een kom en sla met een houten pollepel op de bovenkant. Hierdoor ‘schieten’ de pitjes eruit. Voeg hieraan de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel toe (of gebruik een zesteur voor de schil). Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en voeg toe aan de granaatappelpitjes. Voeg de honing en het oranjebloesemwater toe. Meng de couscous met het granaatappelpitjes-mengsel en de frambozen. Hak de amandelen grof en strooi over de couscoussalade. Maïscouscoussalade met arganolie en citrusrasp Stoom de couscous in een stoomoven of driemaal in een couscoussière of stoompan. Wrijf wat zout en de arganolie met je handen door de warme couscous. Laat afkoelen. Frituur de amandelen goudbruin in een laagje olie. Laat afkoelen op keukenpapier en hak grof. Snijd de peterselie heel fijn. Pluk de blaadjes munt en snijd ook fijn. Verkruimel de witte kaas. Meng de peterselie, munt, kaas en amandelen door de couscous. Voeg de rasp en sap van de citroen en sinaasappel toe (of gebruik een zesteur voor de schil) en nog een scheutje arganolie TIP: Serveer met sinaasappelthee: maak groene thee of thee met gunpowder, gebruik een zesteur om sinaasappelschilletjes te maken en voeg toe.

Zomerse couscoussalades: couscous met arganolie en citrusfruit & couscous met frambozen, passievrucht en granaatappel. is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Biogarde met sinaasappel en kaneel
5 min
Bekijk recept
Salade met rode biet geitenkaas
25 min - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept