Couscous met framboos, passievrucht en granaatappel Stoom de couscous in een stoomoven of driemaal in een couscoussière of stoompan. Laat afkoelen en meng er een scheut fruitige olijfolie door. Halveer de granaatappel. Hou een helft boven een kom en sla met een houten pollepel op de bovenkant. Hierdoor ‘schieten’ de pitjes eruit. Voeg hieraan de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel toe (of gebruik een zesteur voor de schil). Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en voeg toe aan de granaatappelpitjes. Voeg de honing en het oranjebloesemwater toe. Meng de couscous met het granaatappelpitjes-mengsel en de frambozen. Hak de amandelen grof en strooi over de couscoussalade. Maïscouscoussalade met arganolie en citrusrasp Stoom de couscous in een stoomoven of driemaal in een couscoussière of stoompan. Wrijf wat zout en de arganolie met je handen door de warme couscous. Laat afkoelen. Frituur de amandelen goudbruin in een laagje olie. Laat afkoelen op keukenpapier en hak grof. Snijd de peterselie heel fijn. Pluk de blaadjes munt en snijd ook fijn. Verkruimel de witte kaas. Meng de peterselie, munt, kaas en amandelen door de couscous. Voeg de rasp en sap van de citroen en sinaasappel toe (of gebruik een zesteur voor de schil) en nog een scheutje arganolie TIP: Serveer met sinaasappelthee: maak groene thee of thee met gunpowder, gebruik een zesteur om sinaasappelschilletjes te maken en voeg toe.
Zomerse couscoussalades: couscous met arganolie en citrusfruit & couscous met frambozen, passievrucht en granaatappel. is een recept van 24Kitchen