Hazelnoot-karameltaart

1
2 uur-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Rasp de citroen en kneed het citroenrasp met de witte basterdsuiker, boter, bloem, bakpoeder en zout tot een deeg. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de taartvorm in, rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Karamelvulling Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de gecondenseerde melk in het dichte blikje circa 2 à 3 uur in ruim water. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water blijft staan. Laat het blikje vervolgens afkoelen. Je kunt dit prima een dag eerder doen. Meng de karamel met de room en de eidooiers. Giet de vulling in de taartvorm en bak de bodem in circa 30 minuten gaar. Zet de bodem daarna circa 30 minuten in de vriezer om af te koelen. Hazelnootganache Breng de room aan de kook, los de chocolade erin op en roer de hazelnootpasta en de boter erdoor. Laat de ganache iets afkoelen. Schep de ganache in een spuitzak en spuit een spiraal op de bodem. Garnering Leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de hazelnoten in de oven in 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Verdeel ze over de taart.

Hazelnoot-karameltaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan-karameltaart
30 min Gebak
Bekijk recept
Omgekeerde banaan- karameltaart
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Karameltaart met frangipane en appel
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Karameltaart met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept