Bodem Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de ananas in blokjes. Hak de chocolade. Smelt de boter. Meng het volkorenmeel met de bruine suiker, bakpoeder en het zout. Klop de eieren los en meng met de melk en de boter. Meng het eiermengsel met een garde door de droge ingrediënten. Meng daarna de ananas en de chocolade erdoor. Vet de springvorm in en schenk het beslag erin. Bak de bodem in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen. Melkchocolademousse Week de gelatine in koud water. Klop de room tot yoghurtdikte. Smelt de chocolade au bain-marie. Los de gelatine met aanhangend vocht op in een pan. Spatel een derde van de room door de chocolade en voeg de gelatine toe. Meng goed door en spatel de rest van de room erdoor. Schep het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast. Krokante topping Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter. Bestrijk de filodeegvellen ermee en bestrooi met de kokosrasp. Vouw de filovellen in elkaar in de grootte van de cake. Bak het filodeeg in circa 15 minuten goudbruin en krokant. Spuit de melk chocolademousse op de bodem en dek af met de krokante topping. Bestuif voor serveren met cacaopoeder en poedersuiker.
Krokante ananastaart met chocolade is een recept van 24Kitchen