Verwarm de oven voor op 175 ºC. Roer de boter met de witte basterdsuiker, kaneelpoeder en het ei glad. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg toe aan de boter. Schil de banaan, prak fijn met een vork en voeg toe aan de boter. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg toe aan de boter en meng tot een glad deeg. Hak de pecannoten fijn en kneed door het deeg. Verdeel met een ijsknijper gelijke hoeveelheden deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg plat en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Tempereren Chocolade tempereren. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de chocolade in een cornetje en spuit strepen over de afgekoelde koekjes.