Elfstedenbliksem

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

ElfstedenbliksemBreng een pan met water, het laurierblaadje en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Kook de appels circa de laatste 10 minuten mee met de aardappels. Giet de aardappels en appels af en stoom ze droog. Verwijder het blaadje laurier. Pureer de aardappels en appels met een pureestamper en breng op smaak met mosterd, kaneel en een beetje zout en peper. SpeklappenVerhit de helft van de boter in een pan en laat volledig uitbruisen. Dep de speklappen droog met keukenpapier. Strooi de bloem op een bordje. Wentel de speklappen door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Bak de speklappen om en om in circa 8 minuten krokant.  Leg de speklappen op een bordje en houd warm onder aluminiumfolie. Pel en snijd de ui grof en bak de uien in het vet van de speklappen in circa 5 minuten krokant. BospenenBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de bospenen in gelijke stukken. Kook de bospenen circa 4 minuten. Giet af. Roer de resterende boter door de bospenen. ServerenVerdeel de elfstedenbliksem en bospenen over de borden. Serveer met een speklap en wat uien erbij.

Elfstedenbliksem is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Elfstedenbliksem
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
0 min
Bekijk recept
Oudjaarrecept Elfstedenbliksem
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
Bekijk recept

Elfstedenbliksem
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
0 min
Bekijk recept
Oudjaarrecept Elfstedenbliksem
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
Bekijk recept