‘s Middags voorbereiden CurrypastaVijzel de komijn-, venkel- en kardemomzaadjes fijn. Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de groene peper fijn (afhankelijk van de scherpte die je wilt met of zonder zaadjes) en voeg samen met de gember toe aan de specerijen in de vijzel. Vijzel alles fijn. Voeg kurkuma, koriander- en kaneelpoeder toe en meng door elkaar. Schep de olijfolie en limoensap erdoor tot een smeuïge pasta ontstaat. Bewaar de currypasta, met een laagje olie erop, in een afgesloten pot. CurryVerhit een scheut olie in een bakpan en bak 3 eetlepels currypasta tot het gaat geuren. Voeg de tomaatstukjes en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de kokosmelk toe en laat circa 2 minuten zachtjes koken. De basis van de curry is nu klaar. GroenteSchil de bospeentjes. Snijd ze in schuine plakken van 3 millimeter dik en blancheer ze, spoel af met koud water en laat uitlekken. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer beetgaar. Spoel af met koud water en laat uitlekken. PreihartenVerwijder het stugge buitenblad van de prei en snijd de donkergroene top er af. Snijd het lichtgroene deel en wit van de prei in schuine stukken van driekwart centimeter dik. Leg ze in koud water en was voorzichtig zodat de plakken heel blijven. Blancheer de preistukken een halve minuut in een laagje kokend water met zeezout. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een bord of plateau en lepel er olijfolie over. Tijgergarnalen pellen Verwijder de kop van de tijgergarnalen en haal het pantser van de tijgergarnalen af. Halveer ze overlangs en haal het darmkanaal eruit. Bewaar ze in de koelkast. ’s Avonds afmaken Curry Verwarm de (basis)curry en voeg de groente toe. Preiharten Verwarm een bakpan en bak de preiharten op laag vuur tot ze iets kleuren. TijgergarnalenBestrooi de tijgergarnalen licht met zeezout. Verwarm een bakpan met iets olijfolie, bak de garnalen 1-2 minuten tot ze niet meer glazig zijn. Opmaak bord Verdeel de curry in een lijn over een rond bord. Zet de garnalen, met de staartjes omhoog op de curry. Zet er drie preiharten op. Dit gerecht hoort bij het menu Oriental Pinot Gris natuurlijk Soms is de meest voor de hand liggende optie de beste en dan moet je daarvoor gaan. Dus serveer bij dit Oosters getinte gerecht een Pinot Gris. Zo staat er toch nog een Elzasser op tafel tijdens dit menu. De wijn is rijp en zwoel zoals een grote hap rijpe mango. Het maakt niet uit of je voor een zoetere of een drogere variant kiest, dit gerecht kan alles aan. door Corria Houthuizen
Garnalencurry met preiharten is een recept van 24Kitchen